Bergen Domkor

Bergen Domkor er et av Norges ledende amatørkor og et kirkemusikalsk kraftsenter på Vestlandet. Med sangere, programmering og formidling av høyeste kvalitet forvalter og fornyer koret den kirkemusikalske kulturen. 

 

CREDO - Et komponistportrett av Trond H. F. Kverno ble utgitt høsten 2015. Du kan kjøpe platen direkte hos oss. Bestill på kontakt@bergendomkor.no 

Bergen Domkor ble etablert høsten 2009 og er å regne som et av Norges fremste kammerkor. Domkoret konserterer hyppig gjennom hele året, mest i Bergen, men også på turneer i Bjørgvin bispedømme og utenlands. De samarbeider jevnlig med profesjonelle musikere og ensembler. Koret legger vekt på å skape interessante program og presentere spennende repertoar. Med en god blanding av kjent og ukjent, gammelt og nytt, søker man å gi publikum store konsertopplevelser. Domkoret deltar ved gudstjenester i Bergen domkirke menighet, og øver hver onsdag kveld i Bergen domkirke.

Program høsten 2017:

Lørdag 2. september - Øvingsdag 
Søndag 17. september - Gudstjeneste på Torgallmenningen
Onsdag 25. oktober - Konsert, "Songar frå vest", Bergen kirkeautunnale
Søndag 5. november - Allehelgengskonsert, Faure Requiem
Lørdag 2. desember og søndag 3. desember - Julekonsert, Händels Messias
Søndag 10. desember - Adventskonsert i Bergen domkirke

Et tips til de av dere som ser etter domkorets konserter her på hjemmesiden: ikke alle ligger under domkorets fane - noen hører hjemme under "Bergen kirkeautunnale" eller "Andre arrangement". Velkommen til konsert!

Bergen Domkor på Facebook

Ta kontakt med dirigent Kjetil Almenning for prøvesang

Foto: Ingvild Festervoll Melien og Hans Knut Sveen